Miksi hitossa pittää potilasta rääkätä?

 Hei pitkästä aikaa!

Täsä on tapahtunut monenlaista edellisen postauksen jäläkeen. Yhtä ystävääni rääkättiin ambulanssista lähtien tässä meidän uudessa POHTEESSA! Toinen ei pääse irti nuoruuden virheistään millään!

Toi eka rääkkäys asia päätyi loppuviimeetteks likipitäen hyväksi. Siitä kirjoitan kun saan luvan asiasta enemmän julkaista.

Nyt sitten toinen rääkkäys juttu!

Jos olet joskus vuosia sitten ollut huolimaton alkoholin suhteen mutta ollut kuitenkin jo reilun neljä vuotta täydellisesti kuivilla, niin siitä huolimatta kivunhoidon erikoispätevyys-koulutuksen läpikäynyt 'lääkäri' voi lausunnossaan kirjata että kaikki johtuu narkkari vaiheesta potilaan elämässä!? Tämän päätöksensä johdosta kyseinen 'lääkäri' rupesi purkamaan potilaan vahvaa opiaatti-lääkitystä narkkari tahtiin, eli kahdessa viikossa kaikki pois! Jokainen kipuihiminen tietää että tuollainen pudotus ei ole mitenkään mahdollista. Esimerkiksi itselläni on opiaatit ajettu alas kahden vuoden aikana ja nyt on menossa testivaihe täysin ilman opiaatteja 6kk.  Tiedän että viimeisimpien, väitettyjen, tutkimustulosten mukaan opiaatit eivät vaikuta lieventävästi kroonisiin kipuihin. Noista kirjoitan sitten enemmän kun tämä vaiheeni pääsee maaliinsa.

Takaisin ystäväni tapaukseen. Hänellä järkytyksensä oli aivan kauhea kun hän kertoi asiasta minulle lääkärissä käyntinsä jälkeen. Tämä 'lääkäri' oli tietysti laittanut kaiken hölmöytensä KANTA-palveluun, kuten kuuluukin laittaa lausunnot. Mutta kannasta PITÄÄ lääkäreiden lukea myös muiden kirjoittamat lausunnot kun potilas tulee pyytämään oikeaoppista kivun hoitoon käytettävien opiaattien alasajo mahdollisuutta. Tämä 'lääkäri' ei sitä välittänyt tehdä kuin pintapuolisesti silimäilemällä. 'Lääkäri' ei tutkinut potilastaan juuri ollenkaan, ei siis palpoinut potilasta kuin yhdellä sormella kevyesti kipukohdasta. Peri kuitenkin käynnistä 300€! Ystäväni oli pelastettu toisten, oikeiden, lääkärien toimesta tuonelan portilta elämään takaisin. Sairaala-aika oli kuitenkin yli vuosi ja sitten usean vuoden toipuminen kotioloissa lääkärien valvonnassa. Ystävälleni oli päädytty vahvaan opiaatti-lääkitykseen jotta hän pääsi sängystä ylös ja liikkeelle. Nyt oli siis seuraava vaihe tarkoitus aloittaa kun oli useita vuosia menneet noi vahvat, opiaattipohjaiset kipulääkkeet. Pieleen meni ystäväni yritys kun hänen pitkäaikainen lääkärinsä oli menehtynyt. Nyt sitten kukaan oikeakaan lääkäri ei uskalla kirjoittaa oikeanlaista opiaattien alasajoa KIPUPOTILAALLE! Kun tämä kivunhoidon erikoispätevyyden koulutuksen käynyt oli tehnyt merkintänsä kantaan.

Aikaa vierähti aivan liikaa. Viikonpäivissä siten että sunnuntaina loppui lääkkeet ja maanantaina sai sitten, aivan viime tipassa yhteyden lääkäriin kuka ymmärsi asian ja laittoi reseptit ajantasalle jotta pääsisi ajamaan opiaatteja vähemmälle kipupotilaan oireiston vaatimalla tavalla. Ei millään narkomaanien pikaohjelmalla missä ihiminen, itsensä vasiten huonoon jamaan saattanut, laitetaan kärsimään joitakin viikkoja tekemistään tyhmistä valinnoista. Stressistä ja terveydenhuollon venkoilusta aiheutui sen verran huonoa että ystäväni joutui sairaalaan suonensisäiseen antibioottihoitoon! Kuinka kauan pitänee siellä tällä kertaa olla? Voiskohan tuo 300€:n 'lääkäri' kertoa sen ja maksaa samalla potilaan hoidon?

On äärimmäisen surullista kuinka pitkä tuntuu olevan tie jolloin päästään terveydenhuollossa tilanteeseen missä POTILAS ON YKKÖNEN!

JK: En törmännyt nyt eka kertaa tuohon "Kivunhoidon erikoispätevyyden omaava"-lääkäri ammattinimikkeeseen. Raahesta on hyviä kokemuksia mutta Oulusta en ole vielä valitettavasti tavannut sellaista joka voisi tuon nimikkeen itselleen hyvällä omallatunnolla kirjoittaa. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kivulias on kipuihimisen tie kun vastustaa!

Kohtasin lapsosten käsittämättömän, väkivaltaisen ymmärtämättömyyden!