Korona kurittaa kipukroonikoita!


Korona kurittaa kipukroonikoita!
Moikka täältä Oulun perukoilta!
Mulle on tullut esiin epämiellyttäviä tapauksia kun korona-viruksen varjossa kipukroonikoilta edelleen viedään kyselemättä toimivat lääkitykset pois. Ja se tapahtuu joillakin ihan narkkarivieroitus aikatauluissa. Toisilla taas on pitemmäksi ajaksi ehdotettu/ilmoitettu/vaadittu vahvojen kipulääkkeiden alasajo.
Joillakin on uhkaus päällä ettei pääse hoitoihin ennen kuin lääkitykset on purettu! Miten se voisi toimia? Kun liikkeelle pääsemisen mahdollistava lääkitys otetaan pois, kuinka siinä sitten voi mennä minnekään hoitoon? Minusta siinä on tapahtumassa paha virhe kun tällaisen kannan ovat erikoislääkäri polit ottaneet käytänteinsiinsä. Siinä rääkätään potilasta protokollan ja lääkärien egon voimilla ja unohdetaan se yksilöllinen potilas kokonaan. Kunhan saadaan lippalakkiin pränikkä roikkumaan missä on sudenpentumaisesti saavutuksista kertova maininta: tämä merkki osoittaa että olen poistanut 10:ltä potilaalta lääkitykset ja kaikki ovat vaienneet, ovat siis tyytyväisiä!
En vastusta lääkkeettömiä kivunhoitomenetelmiä mutta tapa millä sitä yritetään edesauttaa on julmaakin julmempi! Tastulan ohjelma Ylen kanavalla! Potilasta ei oteta potilaana vaan tilastomerkintänä MIKÄ tehdään tunteettomasti kirjoihin ja kansiin, tosin merkinnät ovat osoittautuneet puutteellisiksi. Tästäkin taas potilas kärsii, ei merkintä eikä merkitsijä. Potilailta viedään kaikki voimat kun ei anneta pitkään sopiviksi titrattuja lääkkeitä vaan pakotetaan liikkumattomiksi petiin harrastamaan lääkkeetöntä kivunhoitoa!
Toivon voimakkaasti että kipukroonikoiden hoidoissa ja kohteluissa päästään inhimilliseen, moniammatillisiin hoitotiimeihin. Moniammatillisen hoitotiimin muodostaa pienimmillään PÄTEVÄ kipulääkäri ja PÄTEVÄ kipuhoitaja. Tarpeen mukaan sitten tuo pätevä kipulääkäri osaa omalla ammattitaidollaan kasvattaa tiimiä isommaksi yhteistyössä potilaan kanssa!

Näin taas mies pohjoispohjanmaalta!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kivulias on kipuihimisen tie kun vastustaa!

Miksi hitossa pittää potilasta rääkätä?

Kohtasin lapsosten käsittämättömän, väkivaltaisen ymmärtämättömyyden!