Amerikanopiaattipaniikkivirus iskenyt Suomeen!


Amerikanopiaattipaniikkivirus iskenyt Suomeen!

Puhelimessani oli 23.1.soittoilmoitus vanhalta ystävältä. Järkytys ja hirvitys oli ihan lamaannuttava kun toisessa päässä oli itsemurhan partaalla oleva nainen! Hän oli joutunut OYS:n kipupolille HVK:sta lähetteellä saadakseen lisääntyneisiin kipuihinsa pienen lisäyksen käytössä oleviinsa opiaattilääkkeisiin. Kävikin niin että, nuori mieslääkäri olikin ruvennut vähentämään lääkitystä ihan brutaalilla vauhdilla! Lääkäri ei ollut kuunnellut ystäväni vastaväitteitä, oli sanonut tietävänsä että opiaatti tekee sinut kipeeksi! Lääkäri ei selvittänyt ollenkaan miten kyseinen lääke, oxycontin, oli ystävälläni toiminut siihen saakka! Hän oli joskus ottanut yhden tapletin ylimääräistä kun kipu oli äitynyt oikein pahaksi ja oli saanut apua. Tunnollisena naisena ystäväni oli mennyt omalle HVK lääkärilleen, joka oli jo 10 vuoden ajan kirjoittanut opiaattilääkkeet aina kun uusimista oli tarvinnut. HVK lääkäri oli kuitenkin lähettänyt ystäväni OYS:n kipupolille, koska tuo idioottimainen Amerikan opiaattipaniikkivirus on tarttunut tiettyihin epäpäteviin lääkäreihin Suomessa! Se meno OYS:n rikkinäiselle, epäpätevillä lääkäreillä varustelle kipupolille oli ystävälleni alkuperäisten kipujen palautuksen alku. Kahden vuosikymmenen aikainen kauhu palautui ystäväni elämään ja se on nyt käymässä ylivoimaiseksi!

OYS:n lääkäri ei uskonut että ystäväni hakee lääkkeen, ihan pientä, lisäystä että selviäisi hermokivuistaan, mitkä johtuvat vahingosta, leikkauksessa, katkenneesta hermosta. Tämä nuori, harjoitteleva, pitkä, ylimielinen mieslääkäri oli omassa päässään jo päättänyt että ystäväni on narkkari. Tullut vaan kinumaan lisää pillereitä itselleen ja kavereilleen! Aivan mieletöntä käytöstä lääkäriltä. Hänelle ei meinaa mitään Suomen lait potilaiden hoidosta eikä käypähoitosuositukset; pitää toimia niinkuin opiaattipanikoituneet epäpätevät lääkärit ovat kirjoitelleet! ”Kaikki opiaatit pois kipukroonikoilta, kärsimyksistä ja tuloksista välittämättä” sanovat noi epäonnistuneet lääkärit! Tilannetta pahensi vielä se että tuon lääkityksen riiston aloittanut oli vain käypäläinen kipupolilla, hänen pesti loppui 31.12.2019. Brutaali lääkeriisto oli aloitettu marraskuun alussa 2019 Täten tämä lääkärin planttu rikkoi tuollakin toiminnallaan törkeästi Lakia Potilaan asemasta ja oikeuksista 17.8.1992/785 pykäliä 4 ja 6  sekä tuota käypähoitosuositusta, missä vaaditaan että pitää olla kunnon hoitosuhde! https://www.kaypahoito.fi/hoi50103#s1. Tuo sisätautilääkäri oli vaan tuumannut ystävälleni että näin se nyt vaan menee, sinä siirryt perusterveydenhuollon puolelle. Mitään suunnitelmaa ei ollut tehty kuten laki vaatii, oli vain tartuttu opiaattien poistoon järjestämättä mitään moniammatillista seurantaa tai edes suunnitelmaa siitäkään. Tämän käypäläislääkärin opiaattipanikoituminen oli ainoa ohjenuora kun hän määräsi, vastoin potilaan tahtoa, oikean ja oikeasti auttavan lääkityksen purun. Nyt sitten HVK lääkäri on ihmeissään että mitä tekee kun OYS:n kipupolille ei voi potilasta lähettää! Olen antanut ohjeita ystävälleni miten toimia ja mikäli saamme aikataulut sopimaan niin menen hänen mukaan avustajana seuraavalle seuranta käynnille.

Ystäväni on siis takaisin siinä kipuhelvetissään mistä hän aikoinaan oli jollain tapaa selvinnyt kun muutaman vuoden titrauksen, silloinen kipulääketieteen kuru nykyinen eläköitynyt tohtori, päätyi opiaatteihin ja pelasti potilaansa elämään takaisin! Kahden vuosikymmenen työ kerralla tunkiolle! Kyllä pitää paikkansa että kivunhoito on Suomessa kriisissä. Vanhat, osaavat lääkärit ovat jäämässä ansaitulle eläkkeelle ja nuoremmat eivät kykene jostain syystä ymmärtämään kivun koukeroita tarpeeksi täyttääkseen tyhjäksi jääneet saappaat! Kärsijöinä ollaan me kipukroonikot!

Tuo Amerikan opiaattipaniikki on saanut osan Suomen lääkäreistä sekaisin: vain opiaatit poistamalla kaikki paranevat! Tämä tarkoittaa sitä että lääkärit laitetaan rikkomaan Lakia Potilaan asemasta ja oikeuksista sekä toimimaan vastoin käypähoitosuositusta!

MITEN SUOJAUTUA MIELIVALLALTA? 

Ensinnäkin älä ikinä enää mene yksin lääkäriin! AINA mukaan joku omainen tai avustaja, toiseksi äänittäkää käynti, se pitää sopia lääkärin kanssa, kolmanneksi ottakaa mukaan kopiot Laki Potilaan asemasta ja oikeuksista 17.8.1992/785 3§, 4§, 6§ ja 10.§ sekä käypähoitosuosituksesta, https://www.kaypahoito.fi/hoi50103#s1! Olkaa ystävällisiä ja kunnioittavia, mutta mikäli lääkäri vaatii ettei saa äänittää niin sitten on jo selvää että hän on epäpätevä ja pelkuri, jolloin ei tarvitse kunnioitusta! Näissä muissa blogikirjoituksissani on pidemmästi kirjoitettuja ohjeita. esim lyhennetty ohje lääkärikäynnille sekä sen yläpuolella hiukan helläsanaisempi käyntiohje.

Meillä on meneillään erittäin kammottava tilanne kipukroonikoiden hoidossa koko maassa. Liian moni joutuu tuohon ystäväni kaltaiseen tilanteeseen: Amerikasta tulleeseen opiaattipaniikkiviruksen uhriksi. Tuo virus on yhtä pelottava kuin Kiinasta levinnyt korona-virus; se iskee salakavalasti ja voi tappaa! Tähän on saatava muutos! Lääkäreiden on palattava perusopetuksiensa juurille ja otettava jokainen potilas yksilönä huomioon hänen tullessaan vastaanotolle! Eikä tuomitse häntä idioottimaisen Amerikkalaisen järjestelmän itselleen luoman opiaattipaniikin takia narkkariksi!

En missään nimessä vastusta lääkkeetöntä kivunhoitoa, kuten ylläolevasta voisi päätellä, päinvastoin käytän monia lääkkeettömiä hoitomuotoja; keilaus, vesijumppa, kuntosali, kielienopintopiiri, taonta, sovellettua rentoutumista jne! MUTTA jokaiseen lääkkeettömään hoitoon lähtiessäni on varmistettava että olen varmasti muistanut ottaa päivittäiset lääkkeet, mitkä sisältävät myös opiaatteja, jotta voin taittaa kipuni kärjen siten että noi lääkkeettömät hoidot ovat mahdollisia! Yksi lääkkeetönhoito tulee täältä: https://www.1up-conference.com/conference/panel-discussion
Omat kivut unohtuvat hetkeksi!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kivulias on kipuihimisen tie kun vastustaa!

Miksi hitossa pittää potilasta rääkätä?

Kohtasin lapsosten käsittämättömän, väkivaltaisen ymmärtämättömyyden!