OHJEITA KIPUKROONIKOLLE LÄÄKÄRIKÄYNNEILLE!




Toki näitä voi sitten soveltaa muutkin omiin käynteihinsä.

Kroonisen kivun hoito on haastavaa potilaalle ja hoitavalle taholle, koska siinä harvoin saadaan samanlaisia "onnistumisia" kuin akuutin tai syöpäkivun hoidossa. Onnistumisella tarkoitan merkittävää kivun helpotusta. Käypä hoito suosituksessa sanotaan, että potilaalle tulee antaa riittävä informaatio kivusta, sen luonteesta ja hoitovaihtoehdoista. Potilaan kanssa on aina tehtävä kivunhallinnansuunnitelma, jossa on oma kohta lääkkeelle, lääkkeettömälle hoidolle ja liikehoidolle.

Mikäli noin ei tapahdu niin sitten pitää ottaa puheeksi Laki potilaan asemasta ja oikeuksista 17.8.1992/785 
3§: Potilaalla on oikeus laadultaan hyvään terveyden- ja sairaanhoitoon. Hänen hoitonsa on järjestettävä ja häntä on kohdeltava siten, ettei hänen ihmisarvoaan loukata sekä että hänen vakaumustaan ja yksilöllisyyttään kunnioitetaan

Terveyden- ja sairaanhoitoa toteutettaessa on tarvittaessa laadittava tutkimusta, hoitoa, lääkinnällistä kuntoutusta koskeva tai muu vastaava suunnitelma. Suunnitelmasta tulee ilmetä potilaan hoidon järjestäminen ja toteuttamisaikataulu. Suunnitelma on laadittava yhteisymmärryksessä potilaan, hänen omaisensa tai läheisensä taikka hänen laillisen edustajansa kanssa

6§: ”Potilasta on hoidettava yhteisymmärryksessä hänen kanssaan

Terveydenhuoltolaki:
        8§: ”Terveydenhuollon toiminnan on perustuttava näyttöön ja hyviin hoito- ja toimintakäytäntöihin. Terveydenhuollon toiminnan on oltava laadukasta, turvallista ja asianmukaisesti toteutettua.”
        8§: ”Terveydenhuollon toimintayksikön on laadittava suunnitelma laadunhallinnasta ja potilasturvallisuuden täytäntöönpanosta. Suunnitelmassa on otettava huomioon potilasturvallisuuden edistäminen yhteistyössä sosiaalihuollon palvelujen kanssa.”

Mikäli kuitenkin ajetaan ulos huonolla hoidolla tai peräti hoitamatta niin sitten on vuorossa muistutus osaston/polin ylilääkärille. Aikaa tapahtumasta tehdä muistutus on kaksi viikkoa. Vastauksen luonteesta riippuen valitus AVI:iin 2 vuoden kuluessa. Jos on päässyt sattumaan vahinko hoitotyössä potilasvahinkoilmoitus tehtävä 3 vuoden kuluessa.

Tavoitteena kuitenkin on aina turvallinen potilaskäynti:

        Hoitoa, josta ei koidu vaaraa potilaalle vahingon, erehdyksen, unohduksen tai lipsahduksen vuoksi!

       Lääkäri-potilassuhde on suhde mitä pitää hoitaa yhdessä oppimalla!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kivulias on kipuihimisen tie kun vastustaa!

Miksi hitossa pittää potilasta rääkätä?

Kohtasin lapsosten käsittämättömän, väkivaltaisen ymmärtämättömyyden!