Vakuutuslääkärit noudattamaan lakia!

Kansalaisaloite vakuutuslääkärijärjestelmän korjaamiseksi hylättiin sellaisena kuin se oli aloitepalvelussa. Edellisen eduskunnan SOTE-valiokunta teki kuitenkin aloitteen ajatuksen mukaisesti vaatimuksen vakuutuslääkärijärjestelmän korjaamiseksi 2020 kesäkuun loppuun mennessä.

Nykyinen SOTE-ministeri Pekonen ei laittanutkaan uutta neuvottelukuntaa tekemään korjausehdotuksia eduskunnalle vaan antoi ministeri Mattilan asiaa POHTIVALLE neuvottelukunnalle korjausehdotustyön. Syynä oli Pekosen mukaan seuraava:

""Edellisen hallituksen aikana nimetty Vakuutuslääkärijärjestelmän kehittämisen neuvottelukunta on osa jo lähes vuosikymmenen eri hallitusten aikana jatkunutta yhteistyöryhmätyötä. Neuvottelukuntaan on otettu mukaan laaja-alaisesti edustavimmat osapuolitahot niin etuudenhakijoiden, työmarkkinoiden edustajien kuin lääkärikunnan ja vakuutuslaitosten puolelta monipuolisen keskustelun ja rakentavan lopputuloksen varmistamiseksi."" 

Eli valiokunta on tehnyt lähes vuosikymmenen työtä vakuutuslaitosten hyväksi, ainakin mitä tuloksiin katsotaan. Vakuutuslääkäreiden oikeus valehdella laillisesti on viimeksi uusittu 2015 jolloin Työtapaturmalain 121§ uudistettiin vanhan lain mukaisesti antamalla vakuutuslääkäreille erillisoikeuden jatkaa valehtelua lausunnoissaan.
Tuo nykyinen neuvottelukunta on liian iso(15 henkeä) toimiakseen tehokkaasti. Lisäksi neuvottelukunta on vakuutuslaitosmyönteisten valloittama. 10 vakuutuslaitosmyönteisiä 4-5 etuudenhakijoiden puolella. Tuo 4-5 tulee siitä kun neuvottelukunnassa on yksi  potilaiden puolella nimellisesti oleva liitto, jonka edustaja on vahvasti suuntautunut vakuutuslaitosten puoleen. Se muunmuassa vastusti aloitettamme omissa lausunnoissaan viime vuonna ja tänä keväänä kun sitä käsiteltiin SOTE-valiokunnassa.

Eipä kuitenkaan vaivuta epätoivoon, eihän? Taistellaan kovasti ja aseina ovat nyt yhteydet tuohon neuvottelukuntaan sekä ministeri Pekoseen avustajineen.
Heitä pitää pommittaa meidän avunhuudoilla ja asiallisilla ehdotuksilla kuinka vakuutuslääkäreiden epäoikeudenmukaiset oikeudet loppuisivat ja päästäisiin oikeudenmukaiseen järjestelmään! Tuoda esiin tosielämän tapauksia ja miten niissä vakuutuslääkärien epäreilu asema antaa mahdollisuuden hylkäyksiin ilman lääketieteellistä selvitystä. Tehdään tunnetuksi kuinka aiheettomat hylkäykset vaikuttavat tosielämässä. Tehdään töitä yli puoluerajojen, tämä asia ei ole mitenkään sidonnainen mihinkään puolueeseen! Tein aloitteen ennenkuin aloin katteleen noita puolueasioita sillä silmällä!
Tämän ministeri Pekonen on luvannut: 

""Vakuutusetuuksien osalta keskeisenä epäkohtana nähdään, että etuudenhakijat eivät koe olevansa riittävän osallisia omassa asiassaan eivätkä he myöskään koe saavansa riittäviä perusteluja tehdyille päätöksille. Tämän vuoksi tulen ministerinä kiinnittämään erityistä huomiota siihen, että etuushakemuksiin liitetyissä lääkärinlausunnoissa osataan kuvata kriteerien kannalta etuudenhakijaa koskevat tärkeät ja välttämättömät seikat, ja että vakuutuslaitosten antamien päätösten lääketieteelliset perustelut ovat laadukkaat ja kattavat.""

Tuo antaa vähän toivoa asiaamme, toki on hyvä että kerromme asian käsittelyn aikana käytännön tapahtumia kuinka etuudenhakijaa vain pompotetaan!

Nyt kaikki töihin!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kivulias on kipuihimisen tie kun vastustaa!

Miksi hitossa pittää potilasta rääkätä?

Kohtasin lapsosten käsittämättömän, väkivaltaisen ymmärtämättömyyden!