Puolue- ja yritystuki!



Kysyin kaverilta joka on expertti hakemaan tietoja nopeasti netistä. Tällä kertaa kysyin puolue- ja yritystuesta.
Kehoitan lopettamaan lukemisen tähän kohtaan jos ei halua järkyttyä. Sillä sellaista meininkiä se on että oksettava olo tulee lukiessa:


"Tuo puoluetuki kierrätetään puolueen omistamien yhdistysten ja säätiöiden kautta takaisin puolueelle, Tästä hyvänä esimerkkinä on Keskustan nuorisosäätiö joka " hukkasi " useita miljoonia euroja johonkin ja koska syyllinen oli jostain löydettävä, päätettiin tuohon tehtävään valita Antti Kaikkonen jolla ei todellisuudessa ollut juuri mitään tekemistä noiden rahojen kanssa, vaan nuorisosäätiön rahat jaettiin tiettyjen henkilöiden taskuun.

Mitä nuo yhdistykset ja säätiöt sitten tekevät? Virallisesti niiden toiminta on tukea esim: nuorison liikuntaa tai taidetta ja kulttuuria, mutta todellisuudessa jos katsoo vaikkapa vaalimainoksia niin niiden maksajana on lähes poikkeuksetta jokin yhdistys jonka puolue on perustanut.

Suomessa jaetaan Euroopan toiseksi suurinta puoluetukea ja jos tukea suhteutetaan väestömäärään niin Suomi on Euroopan suurin puoluetuen maksaja. Puoluetukea maksettiin vuonna 2018 yhteensä 29,6 miljoonaa euroa, josta esimerkiksi Keskusta sai 7,3 miljoonaa joka tekee päivää kohti liki 20 tuhatta euroa. Tämä kaikki on siis täysin ilmaista rahaa joka revitään veronmaksajien kukkarosta."

Näin kertoi hyvä ystäväni Turusta!

Voidaanko tuo enää hyväksyä? Minulle ovat puolueiden edustajat, oikealta vasemmalle kertoneet että puoluetuki on demokratian hinta! Pitääkö veronmaksajien maksaa 29,6 miljoonaa euroa jotta puolueet siirtävät rahat omiin taskuihinsa? Tuo on harvainvaltaa pahimmillaan.

Uskon että kaikki puolueet tyytyvät tuen lopettamiseen koska se on kansanetu, eikö niin?

Menen siis eduskuntaan nätisti pyytämään että luovutaan sellaisesta mitä puolueilla ei saisi olla.

Samanlainen on mielettämät yritystuet. Niihin tehhään samat muutokset kuin puoluetukeen!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kivulias on kipuihimisen tie kun vastustaa!

Miksi hitossa pittää potilasta rääkätä?

Kohtasin lapsosten käsittämättömän, väkivaltaisen ymmärtämättömyyden!