Päivystysasetus

Hei taas!

Nyt on vuorossa tuo otsikon asia.

Voi hyvänen aika sentään mitä se eduskunta on taas mennyt tekemään. Päivystysasetus uusittu lyhyen etäisyyden paikkakuntia ajatellen ja suosien. Eli meni taas 'ryhmäkurin' piikkiin pohjoista vakavasti haittaava päätös.

Ei etelän lyhyiden etäisyyksien kansanedustajat ymmärrä mitä 300 km ambulanssissa matkaaminen tarkoittaa. Helikoptereita ei riitä joka paikkaan! Hoito tulee viivästymään ja hoidon puutteesta johtuvia vammautumisia/kuolemia tulee enemmän! Lisäksi se tarkoittaa sitä, että yhä useampi hoitaja/lääkäri hakeutuu alalta pois eikä sitä ammattitaitoa pystytä korvaamaan yhtäkkiä nuorilla vastavalmistuneilla eikä varsinkaan kielitaidottomilla Filippiiniläisillä.

Monessa tk:ssa ja aluesairaalassa pohjoisessa on huippuosaamista. Se osaaminen on kertynyt vuosien saatossa. Nyt se osaaminen ajetaan kaikki alas. Esimerkiksi Enontekiöllä on voitu aloittaa potilaalle liotushoito ja antaa tarvittava ensiapu, jotta potilaan tila on vakaa, kun hänet siirretään isompaan sairaalaan. Nyt kun ajetaan tämä tietotaito alas, niin voi vain kuvitella mitä tapahtuu pohjoisessa asuville/ turisteille jne.

Asetuksen takia Raahesta on lopetettu päivystys ja Oulaskankaalta synnytykset. Tämä on sitä Sipilän, Bernerin ja Orpon ylenmääräistä yksityistämistä vakuutusyhtiöiden ohjauksen alla. Kun tarpeeksi julkisia laitoksia on kaadettu vakuutuslaitokset hyökkäävät 'hätiin' ja perustavat omia sairaaloitaan tilalle esim Pihlajalinna Ouluun. Voi vain kuvitella mitä tapahtuu vammautuneille kun vakuutusyhtiöt rupeavat 'hoitamaan' ihimisiä! Oikeusmurha laillistettu!

Uskon että asetus muutetaan järkiperäiseksi heti kun yksi joko iso vaikuttaja tai hänen perheensä jäsen vammautuu iäksi hoidon viivästymisen takia. Sitä odotellessa tavallinen kansa kuolee tai vammautuu ja vakuutusyhtiöt eväävät korvaukset kun ei ole tehty tarvittavia hoitotoimenpiteitä.

Kyllä tuntuu älyttömän pahalta nuo edellisen eduskunnan tekemiset. Ajetaan alas harvaan asutun sairaalatoiminta ja siirretään valta vakuutusyhtiöiden käsiin.

Mutta ei kaikki ole vielä menetetty. Sinä voit vielä vaikuttaa. Äänestä minut tai joku muu LiikeNytin ehdokkaasta tuonne eduskuntaan päättämään asioista. Siten saat oman kantasi parhaiten etenemään. Minä/me teen/teemme parhaamme että asioihin saadaan sellaiset muutokset ettei turhia kuolemia tule!

Nyt sitten nukkumaan!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kivulias on kipuihimisen tie kun vastustaa!

Miksi hitossa pittää potilasta rääkätä?

Kohtasin lapsosten käsittämättömän, väkivaltaisen ymmärtämättömyyden!