Hoitajat!

Hei taas!

Seuraavaksi kirjoitan vähän hoitaja asiaa!

Useissa sairaaloissa ja niiden osastoilla asiat rullaa jokseenkin kunnolla. Näin ei kuitenkaan ole liian monessa paikassa. Tosin yksikin paikka on liikaa!

Tartuntalain mukanaan tuomia pahoja vaikutuksia hoitajille työpaikoilla!
Hoitajat kokevat kiristystä työpaikoillaan. 'Kaukana olevat pomot laittavat työvuorot vastoin työaikalakeja ja vaativat että tuplavuoroja on tehtävä. Jos et tee niin mene muualle tai varastoon töihin.' Olin järkyttynyt kun luin tuonlaisen tekstin minkä sain yhdeltä tuntemaltani kätilöltä. Tuollainen on selvää kiristystä!

Sitten toinen asia oli rokotusten ottaminen. Hoitajat pakotetaan siihen oman terveytensä menettämisen uhasta riippumatta. "Kaikkien on otettava rokotus" sanoo pomo kaukaa. Hoitajia on irtisanottu pitäessään kiinni kehonsa itsemääräämisoikeudesta. Rokotuksen ottaminen pitäisi tehdä LÄÄKETIETEELLISEEN TARPEELLISUUTEEN PERUSTUEN. Sitä ei ole tehty Oulun vaalipiirin alueella monessakaan paikassa. Tartuntalakiin vedoten jokainen pakotetaan ottamaan rokotus.
Osa hoitajista on siirretty mm kiinteistönhuollon tehtväviin, arkistoon jne kun on kieltäytynyt rokotuksista. Samaan aikaan samat työpaikat kamppailevat hoitaja työntekijöiden saatavuuden kanssa. Tämä laki on saanut hoitajia pakenemaan muille aloille esim kauppoihin yksityisyrittäjiksi, kouluun opiskelemaan insinööreiksi jne.


Kun hoitaja ottaa rokotteen, hän on potilaan asemassa ja häntä koskevat lait ovat asema potilaan asemasta ja oikeuksista eli työnantajilla ei periaatteessa olisi oikeutta hoitajien terveystietoihin. Näin ei kuitenkaan käytännössä ole vaan, rokottamisesta pitää tuoda todistus esimiehelle, josta selviää rokote, rokotusajankohta ja HENKILÖTIEDOT!  Jos todistusta ei tuo, katsotaan että ko hoitaja ei ole ottanut rokotetta ja hänelle voidaan antaa huomautus-varoitus-irtisanoa hänet. Tai pakottaa käyttämään suu-nenäsuojaa, jotta kaikki varmasti tietävät hänen olevat rokottamaton. Hoitajat ovat joutuneet YKSIN puhutteluun, jossa on läsnä henkilöstöjohtaja, yliläääkäri, työterveyshuollon lääkäri sekä lähiesimies. Hoitaja on siis yksin näitä neljää ihmistä vastaan. Kuunnellaanko hoitajaa - EI ... Hänelle annetaan ukaasi. Rokote tai ulos.

No mitä tehdä?
Mennä eduskuntaan korjaamaan asiat. Me kuuntelemme äänestäjiämme myös ollessamme KANSANEDUSTAJINA. Koko edustajakauden ajan ei vain äänestys tilanteessa.LiikeNytin toiminta perustuu siihen että 1-2 suurta kysymystä tulee jäsenten äänestykseen kuukausittain, eli noin 90 kyselyä koko aikana. Äänestystuloksen mukaisesti sitten äänestetään suuressa salissa. Mikäli äänestystulos on minun edustamaani aluetta huomattavasti loukkaava tai tuottaa vaalipiirilleni vakavaa haittaa minulla on vahvojen perustelujen myötä mahdollisuus äänestää siten kuin alueeni etu vaatii.

Eiköhän täsä ollut nyt tälle päivälle!

Pertti Latvala, pertti.latvala1@gmail.com, #latvalapertti178 #potilasonykkonen#vaalit2019

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kivulias on kipuihimisen tie kun vastustaa!

Miksi hitossa pittää potilasta rääkätä?

Kohtasin lapsosten käsittämättömän, väkivaltaisen ymmärtämättömyyden!